Ziraat Bankası,18-30 yaş arasındaki gençleri tarıma kazandırmak adına yeni bir proje başlattı: Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi.
Bu projenin yararına inanarak dünden itibaren okuyucularımıza tanıtmaya başladık. Dünkü yazımızda projenin amaçlarını,başvuru şartlarını ve öncelikli adayları verdik.Bugün ise eğitim süresi,eğitim konuları,eğitimlerin içeriğini sunacağız.
Eğitim Süreci:
Düzenlenecek programlar teknik eğitim ve staj aşamalarından oluşmaktadır.
Azami beş hafta sürecek teknik eğitimler, eğitimin düzenleneceği yerde bulunan ve Ziraat Bankası'nın belirleyeceği üniversitelerin teknik bölümleri tarafından verilecektir. Azami üç hafta sürecek stajlar ise Ziraat Bankası ve ilgili üniversite tarafından belirlenecek çiftliklerde ve/veya ilgili üniversitenin uygulama işletmelerinde yapılacaktır.
Her biri 20 kişilik sınıflar halinde düzenlenecek eğitimler haftanın altı günü devam edecek ve devam zorunluluğu bulunacaktır. Teknik eğitim ve staj sırasında/sonunda katılımcılar sözlü/yazılı sınava tabi tutulacaktır.
Eğitim ücreti:
Eğitim için katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Tüm eğitim ve eğitim materyalleri ile ilgili masraflar Ziraat Bankası tarafından karşılanmaktadır.*
(*)Eğitim boyunca katılımcılara belirli miktarda yemek ücreti ödenecek, konaklama ihtiyacı olması halinde anlaşmalı otellerdeki konaklama giderlerine katkı yapılacak ve eğitim süresince ücretsiz olarak hayat ve sağlık sigortası yaptırılacaktır.
Eğitim Konuları:
Eğitim konularının, ülkemizde özellikle kaliteli yatırıma, üretime ve ara elemana ihtiyaç duyulan alanlar olması hedeflenmektedir. Bu amaçla öncelikli olarak Büyükbaş Süt Hayvancılığı konusunda eğitimlere başlanacak daha sonra farklı konularda da eğitimler düzenlenecektir.
Eğitimin İçeriği:
Eğitim boyunca akademik bilgilerin yanı sıra ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik pratik bilgiler verilecek ve konularında uzman kişilerin katılımı ile eğitimler desteklenecektir.
Eğitimde Ortak Konular:
. Yatırım analizi ve yatırım kararı verilmesi
. Finansal okuryazarlık
. Finansman (kredi - teşvik - hibe ve destekler)
. İşletme/çiftlik yönetimi ve kayıt sistemi
. Tarım sigortaları
. Ortak iş yapma kültürü
Üretim Konusuna Özel Teknik Bölüm
. Faaliyetin tanıtımı
. Faaliyetle ilgili (bitki, hayvan, bina, makine ekipman vb.) unsurlar
. Yatırım ve iş süreçleri ile bunların yönetimi
. Üretim, pazarlama, satış zinciri, gıda güvenliği