BİN 500 YILLIK TÜRK LEZZETİ

ERCİYES İN DOĞAL ESİNTİSİ Kayseri pastırmasına kurutma işlemi sırasında Erciyes in doğal esintisinin lezzet verdiğine inanılıyor Çeşitli aşamalarda güneşte ve gölgede kurumaya bırakılan pastırmalık etler daha çok yaz mevsiminde üretiliyor Kayseri nin iklim özellikleri nedeniyle havanın gündüz sıcak gece serin olması pastırmanın kuruması için elverişli ortam sunuyor


ERCİYES'İN DOĞAL ESİNTİSİ
Kayseri pastırmasına kurutma işlemi sırasında Erciyes'in doğal esintisinin lezzet verdiğine inanılıyor. Çeşitli aşamalarda güneşte ve gölgede kurumaya bırakılan pastırmalık etler, daha çok yaz mevsiminde üretiliyor. Kayseri'nin iklim özellikleri nedeniyle havanın gündüz sıcak, gece serin olması, pastırmanın kuruması için elverişli ortam sunuyor. 



893 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.