Pembe domates tüketici için lezzet arayışının adresi haline gelmeye başladı. Artan ilgi üretime de olumlu yansıyor. Ancak hem üretirken hem de tüketirken pembe domatesin hassas yapısına dikkat etmek gerekiyor.
Domates hem Türkiye hem de uluslararası pazarda ticari ağırlığı en fazla olan tarım ürünü. Ticareti ve tüketimi dünyanın bir ucundan öteki ucuna kadar uzanan bir ürünün sıkça tartışma konusu olması kaçınılmaz! "Lezzet" ekseninde dönen ve "eski domatesler" ile günümüzde tüketilen çeşitleri karşılaştıran bu tartışmalar yalnızca Türkiye değil pek çok ülkede yaşanıyor.
Domates yalnızca çiğ tüketilen bir ürün olmaktan çıkalı ve başta yemeklere katılmak olmak üzere çok farklı şekillerde değerlendirilmeye başlayalı uzun yıllar oluyor. Bu işlevlilik zaten domatesin bugünkü yaygınlığının asıl nedeni. Tüm bu gelişim süreci içinde lezzet faktörünün ise üretim anlamında geri plana düştüğü bir gerçek.