BİN 500 YILLIK TÜRK LEZZETİ

Pastırma üretimi etin seçiminden itibaren mevsim şartlarına göre yaklaşık bir ay sürüyor Kesimden sonra dinlendirilerek pastırmalık kısımları seçilen etler şekil verilip iplere geçiriliyor Tuzlanarak bir süre bekletilen pastırmalık etler yıkandıktan sonra ağırlık altında preslenerek içindeki kan ve tuzlu sudan arınması sağlanıyor Açık havada kurutulan etler 1 2 gün çemene yatırılıyor Yeniden kurutma işlemine tabi tutulan etler çemenle kaplandıktan sonra kurutularak tüketime hazır hale getiriliyor


Pastırma üretimi, etin seçiminden itibaren mevsim şartlarına göre yaklaşık bir ay sürüyor. Kesimden sonra dinlendirilerek pastırmalık kısımları seçilen etler, şekil verilip iplere geçiriliyor. Tuzlanarak, bir süre bekletilen pastırmalık etler, yıkandıktan sonra ağırlık altında preslenerek, içindeki kan ve tuzlu sudan arınması sağlanıyor. Açık havada kurutulan etler, 1-2 gün çemene yatırılıyor. Yeniden kurutma işlemine tabi tutulan etler, çemenle kaplandıktan sonra kurutularak tüketime hazır hale getiriliyor.



1276 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.