TEREYAĞINI BÖYLE KULLANIRSANIZ...

Tereyağı 37 dereceye ulaşınca erimeye başlar ve 40 derecede tamamen erimiş fakat daha ayrışmamış hale gelir Daha da ısıtılması halinde su ve yağ birbirinden ayrılmaya başlar 100 derecede su buharlaşır ve 150 derecede ise tereyağı yanma noktasına ulaşmış olur Burada yanan aslında kazeindir Bu yüzden eğer tereyağını besinleri pişirmede veya kızartmada kullanmak istiyorsak sadeyağ yani tereyağından kazeini ve suyu çıkarıp saf yağ haline getirmeliyiz


Tereyağı 37 dereceye ulaşınca erimeye başlar ve 40 derecede tamamen erimiş, fakat daha ayrışmamış hale gelir. Daha da ısıtılması halinde, su ve yağ birbirinden ayrılmaya başlar. 100 derecede su buharlaşır ve 150 derecede ise tereyağı yanma noktasına ulaşmış olur. Burada yanan aslında kazeindir. Bu yüzden eğer tereyağını, besinleri pişirmede veya kızartmada kullanmak istiyorsak "sadeyağ", yani tereyağından kazeini ve suyu çıkarıp saf yağ haline getirmeliyiz.



1390 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.