SERA ÇEŞİTLERİ HAKKINDA BİLMEN GEREKENLER

Kuonset Seralar İkinci Dünya Savaşı sırasında popüler olan Kuonset kulübelerinden ilham alan Kuonset tarzı seralar yarı kesilmiş büyük berrak varillere benzeyen yarı dairesel yapılardır Bu yapı kavisli bir çatı ve askeri kulübe tarzı tasarıma sahiptir Kasnaklar genellikle alüminyum veya PVC borulardan yapılır ve daha iyi yalıtım için bir polietilen film veya panellerle sırlanır Yan duvarlar depolama alanını ve tavan boşluğunu oldukça sınırlar Çoğu koşulda inşa etmek için en ucuz ve en kolay tiptir Kuonset tarzı seralar genellikle bireysel seralar inşa edilirken kullanılır Ana avantajı diğer sera tiplerine nazaran çok daha fazla güneşlenme süresine sahip olmasıdır Bu son derece yüksek miktarda güneş ışığı bitkilerinizi fidelerden tam olgunlaşmış olgun bitkilere yetiştirmek için en iyisidir Kuonset tarzı seraların bir diğer avantajı Kee Klamp armatürleri kullanılarak inşa edildiğinde inşaatın basitliğidir Birbirinin içine geçen armatürler sayesinde olduğu alanda kurulumu yapılabilir Böylece marangozluk becerisine de ihtiyaç duymadan basit bir şekilde inşa edilebilir


Kuonset Seralar: 

İkinci Dünya Savaşı sırasında popüler olan Kuonset kulübelerinden ilham alan Kuonset tarzı seralar, yarı kesilmiş büyük, berrak varillere benzeyen yarı dairesel yapılardır.

Bu yapı, kavisli bir çatı ve askeri kulübe tarzı tasarıma sahiptir. Kasnaklar genellikle alüminyum veya PVC borulardan yapılır ve daha iyi yalıtım için bir polietilen film veya panellerle sırlanır.

Yan duvarlar, depolama alanını ve tavan boşluğunu oldukça sınırlar. Çoğu koşulda inşa etmek için en ucuz ve en kolay tiptir.

Kuonset tarzı seralar genellikle bireysel seralar inşa edilirken kullanılır. Ana avantajı; diğer sera tiplerine nazaran çok daha fazla güneşlenme süresine sahip olmasıdır. Bu son derece yüksek miktarda güneş ışığı, bitkilerinizi fidelerden tam olgunlaşmış olgun bitkilere yetiştirmek için en iyisidir.

Kuonset tarzı seraların bir diğer avantajı, Kee Klamp armatürleri kullanılarak inşa edildiğinde inşaatın basitliğidir. Birbirinin içine geçen armatürler sayesinde olduğu alanda kurulumu yapılabilir. Böylece marangozluk becerisine de ihtiyaç duymadan basit bir şekilde inşa edilebilir.



1615 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.