KIRAÇ ARAZİLERDEN SOFRALARA GELEN LEZZET: TAHİN

Son yıllarda daha çok kıraç ve engebeli arazilerde ekimi artan susam çiftçilerimizin ellerinden bin bir zahmetin ardında tahin olarak sofralarımızdaki yerini alıyor Susam makineyle hasat edilemediği için imece usulüyle toplanıyor Dökülmemesi için hasadı elle yapıldığından yoğun emek istiyor Zorlu ve zahmetli bir yolculuğun ardından tahine dönüşüyor Dekar başına ortalama 40 kilogram verim alınılan susam kilogramı 8 lira tahinin ise 10 liraya satılıyor Pekmez ile birleşerek sofralarımıza lezzet katan tahin içeriği nedeniyle süt ve et kadar kıymetli bir gıdadır


"Son yıllarda daha çok kıraç ve engebeli arazilerde ekimi artan susam, çiftçilerimizin ellerinden bin bir zahmetin ardında tahin olarak sofralarımızdaki yerini alıyor. Susam makineyle hasat edilemediği için imece usulüyle toplanıyor. Dökülmemesi için hasadı elle yapıldığından yoğun emek istiyor. Zorlu ve zahmetli bir yolculuğun ardından tahine dönüşüyor. Dekar başına ortalama 40 kilogram verim alınılan susam kilogramı 8 lira, tahinin ise 10 liraya satılıyor. Pekmez ile birleşerek sofralarımıza lezzet katan tahin, içeriği nedeniyle süt ve et kadar kıymetli bir gıdadır."



812 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.