YEDİĞİMİZ ÜRÜNLERDE NELER SAKLI?

Asya da binlerce yıldır kullanılan soya fasulyesi Batı ya çok geç geldi 1888 de bir Fransız şirketi düşük karbonhidrat oranından dolayı soya unundan diyabet hastaları için ekmek üretmişti Soya kullanımı giderek yaygınlaştı 1921 de soya unu üretiminin patentini alan Avusturyalı bir mucit açların kudret helvası olarak adlandırdığı bu ürünü ucuzluğu ve besin değeri bakımından övüyordu


Asya'da binlerce yıldır kullanılan soya fasulyesi Batı'ya çok geç geldi. 1888'de bir Fransız şirketi, düşük karbonhidrat oranından dolayı soya unundan diyabet hastaları için ekmek üretmişti. Soya kullanımı giderek yaygınlaştı. 1921'de soya unu üretiminin patentini alan Avusturyalı bir mucit, "açların kudret helvası" olarak adlandırdığı bu ürünü ucuzluğu ve besin değeri bakımından övüyordu.

2684 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.