TÜRK BİLİM İNSANLARINDAN DÜNYADA BİR İLK!

Alak sağlıklı gıdaya yönelik artan tüketici talepleri doğrultusunda özellikle organik ürünlerin tüketiciye sunumunda doğal ambalaj malzemelerine olan ihtiyacın arttığını belirtti Bu doğrultuda bilinen klasik açılıp içinden gıda ürününün çıkarılarak tüketildiği ambalajların yerine gıdayı üzerini bir film tabakası şeklinde sararak koruyan ve gıdanın tüketimi safhasında yenilebilen biyofilm malzemelerin öne çıktığını anlatan Alak tüm dünyada araştırmacılar tarafından doğal kaynaklı yenilebilir ve sağlıklı biyofilmler üzerinde çalışıldığını ifade etti


Alak, sağlıklı gıdaya yönelik artan tüketici talepleri doğrultusunda özellikle organik ürünlerin tüketiciye sunumunda, doğal ambalaj malzemelerine olan ihtiyacın arttığını belirtti.Bu doğrultuda bilinen klasik, açılıp içinden gıda ürününün çıkarılarak tüketildiği ambalajların yerine, gıdayı üzerini bir film tabakası şeklinde sararak koruyan ve gıdanın tüketimi safhasında yenilebilen 'biyofilm' malzemelerin öne çıktığını anlatan Alak, tüm dünyada araştırmacılar tarafından doğal kaynaklı, yenilebilir ve sağlıklı biyofilmler üzerinde çalışıldığını ifade etti.

 



637 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.