Genel Müdür Sütlüoğlu, 'ÇAYKUR olarak bugüne kadar toplamda 26 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik' dedi.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, birinci sürgün döneminde bugün itibarıyla toplam 26 bin ton yaş çay aldıklarını bildirdi.
Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar ciddi manada çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Birinci sürgün alımını 3 Mayıs'ta açmıştık. Bugün itibarıyla da aldığımız çayı anında takip edebiliyorum. Cep telefonundan elektronik kantar sistemiyle artık alımlarımızı yapıyoruz. Birinci sürgün döneminde bugün itibarıyla 26 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
Yaş çay alımların başladığı zamanlarda kısa süreli karmaşa ve tedirginlik yaşandığını ifade eden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:
"Birkaç yıldır randevulu sistem ile alım yapıyoruz. Randevulu sistemle alımlar çok ciddi manada rahatladı. Bu bir devrim. Çayda uzun yıllar çekilen karmaşa, sıkıntı ve kargaşa sona erdi ve huzurlu bir şekilde vatandaşımız çayını vermeye devam ediyor. Bana, 'Ben eğer randevu günü çayımı götüremezsem mağdur olur muyum' diye endişe eden üreticilerin mesajları geliyor. Alım yerine çayın gelip gelmediğini takip ediyoruz. Çayı gelen alım yerlerini biz açıyoruz. Eksperlerimiz gidiyor ve vatandaştan çay almaya başlıyor. Başta birkaç gün serbest alım yapıyoruz ve en az iki gün öncesinden haber vererek de randevulu sistemle alıma geçiyoruz. Yani bunu biz fabrika müdürlerimize defaten tembihledik. Yazılı olarak da talimat verdik. En son bu bildirimlerin iki gün önce değil de bir gün önce gittiğini öğrendik bu fabrikalarımızda bu yanlışlık yapıldı bunun üzerine vatandaşlarımızın üreticilerimizin mağdur olmaması için cumartesi ve pazar günleri randevulu sistemi esneterek çay toplayan tüm vatandaşlarımızın çayını almaları talimatını verdik."
Sütlüoğlu, randevulu sistemde üreticileri 4 taksitle çağırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Yani 4 haftada bir sürgünün çayının tamamını almayı hedefliyoruz. O hafta randevu gününde çayını getirmeyen vatandaşın haftalık kotası yanacak. Diyelim yüz kilo kotası varsa o hafta 25 kiloysa o 25 kiloyu bir daha kullanamayacak, onun için herkes randevu gününde çayını mutlaka toplasın ve getirsin. Aksi halde bir karmaşa olur ve randevulu sistem olmaz. Bizim de her gün bir müstahsile yüzlerce, binlerce müstahsile verdiğimiz randevumuz var. Başka bir gün o müstahsilden bir önceki çayı almamız mümkün değil. Fabrikalarımızın verimli çalışması ve kapasitelerinin tam olarak kullanılması herkesin randevusunda çay getirmesiyle mümkündür. Erken çayı gelenler zamanında çaylarını versinler. Çayı bekletip de hepsi büyüsün deyip de tamamını kartlaştırdıktan sonra toplayıp vermek diye bir şey yok. Yani çay taze iken toplanacak. Önce gelen çaylar toplanacak."
Çayda kalite çok önemli
Çayda ham madde de kaliteyi yükseltmenin çok önemli olduğu vurgulayan Sütlüoğlu, "Bunu her zaman söylüyorum. Fabrikalarımız çok teknolojik ama ham maddede kaliteyi iyileştirmezsek fabrikalarımız ne kadar teknolojik olur ise olsun çay da kaliteyi yükseltmemiz hiç mümkün değil. Yaş çay alımlarını takip ediyoruz. Yani gece ve gündüz ve hafta sonu demeden vatandaşımızın her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilenerek en ideal hizmeti vermeye çalışıyoruz. Geçmişe göre çok şeyler değişti ve çok çok güzel noktalara geldik. Vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar onları üzecek hiçbir şeyi biz yapmayız ne yapıyorsak onların lehinedir ama disiplinsiz hiçbir şey olmaz. Kuralsız hiçbir şey olmaz. Disiplinsizlik başarısızlık getirir keşmekeş getirir ve bundan herkes zarar görür. Bizim istediğimiz hususlara üreticilerimiz uyarlarsa inşallah birinci sürgünü de ve diğer sürgünleri de bu sezonu da geçmiş yıllarda olduğu gibi huzur içinde geçirmiş oluruz" değerlendirmesinde bulundu.
Dünya