YAYLA SERACILIĞI ÇİFTÇİYİ GÜLDÜRDÜ

Son yıllarda çiftçinin göz bebeği olan yayla seracılığı hasadın sonuna gelinmesiyle çiftçiyi memnun etmeye devam ediyor.

2014-2015 üretim yıllarında Denizli’nin yayla kesimlerinde bulunan ilçelerinden Acıpayam, Çameli, Serinhisar ve Tavas İlçelerinde çiftçinin yüzü gülüyor.

Denizli’de son iki yıl içerisinde 79 dekar seranın kurulumu tamamlandığını açıklayan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ”Yayla seracılığı kapsamında İl genelinde toplam 115 dekar sera üretim yapmaktadır. Kurulan sera alanı çok fazla olmamakla beraber bölge için artış potansiyeli yüksektir. Sera yapılan üretim, açıkta yapılan üretime göre daha kaliteli, taşıma ve depolamaya dayanıklı, şekli düzgün ve parlaktır. Biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri daha etkilidir. Dolayısıyla serada yetişen ürünlere rağbet her geçen gün artmaktadır.

Nisan ayında domates dikimlerin yapıldığı Acıpayam, Serinhisar, Tavas ve Çameli seralarında Temmuz ayında başlayan hasadın sonuna gelindi. Üretim maliyetleri (İşçilik dahil) dekarı 16.000 TL olan yayla seracılığında, bu sezonda ortalama 1 TL satılan domateslerde dekarda en az 20 ton üretim yapılarak Denizlili çiftçiler adına kazançlı bir sezon olmuştur” şeklinde konuştu.

Gıda Gündemi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.