Türkiye'de pamuk üretimi en fazla Güneydoğuda yapılıyor.Özellikle pamuk üretminde ülke genelinin neredeyse yüzde 42 sini karşılayan Şanlıurfa şehrinde bu yıl pamuk oldukça bereketli çıktı.
Türkiye’de pamuk üretiminde yüzde 42 gibi ciddi rakamları yetiştiren Şanlıurfa çiftçisinin yüzü bu sene güldü.Hasada başlayan çiftçiler bir milyon tonu aşan rekolte ile sevinç yaşadı.Harran ovasında pamuk hasadı yapam çiftçilerin bu yılki bereketten memnun oldukları görüldü.
GAP projesi ile sulu tarımın yaygınlaşmasının ardından ekim alanında genişlik kazanılan ve oldukça fazla pamuk üretilen şehirde bu yıl rekolte rekora gidiyor.
Çiftçilerden Hüseyin Yıldız, yaptığı açıklamada, 300 dönümlük alanda ektiği pamuğun hasadına devam ettiklerini söyledi.
Rekoltenin beklentinin üzerinde olacağını tahmin ettiklerini aktaran Yıldız, "Çok şükür hasada başladık. Verim de fiyatlar da şu anda iyi. Umarım bereketli bir dönemin ardından adalet ettiğimiz kazancı elde ederiz" dedi.
Çiftçi Seyfettin Kılıç da bütün planlarını hasada göre yaptıklarını aktararak, "Yıl boyunca neredeyse her şeyimizi borçla alıp hasatta ödemeye çalışıyoruz. Maşallah bu sene verim çok iyi. Fiyatlar düşmezse karlı bir sene geçireceğiz" diye konuştu.
Ailesiyle tarlada pamuk toplayan Kader Olgun ise verim iyi olmasına karşın toplama ücretlerinin azlığından yakınarak, "Burada gün doğmadan tarlaya geliyoruz. Tüm gün güneşin altında çalışıyoruz. Çocuklarımız da bize destek olmak için okula gitmiyor fakat adalet ettiğimizi alamıyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Tv 8 Haber