Aydın İncirliova'da ikiz kardeşler ilkokulu, ortaokulu, liseyi aynı sınıflarda okudu, aynı üniversitenin farklı bölümlerinden mezun olmalarına rağmen birlikte, hayallerindeki hayvan üretim çiftliğini kurdu.
İncirliova’nın Erbeyli Mahallesi’nde kendilerine ait arazide önce büyükbaş hayvan, ardından da keçi besleyerek hayvancılığa yönelen üniversite mezunu ikiz kardeşler Melih ve Mert Tığcıoğlu (28) hayatlarında her şeyi paylaştıklarını sadece farklılık olsun diye üniversitede farklı bölümleri seçtiklerini söyledi.
“HİÇ AYRILMADIK”
Bugüne kadar hiç ayrılmadıklarını belirten Melih Tığcıoğlu, şöyle konuştu:
“Kardeşimle birlikte ilk orta ve lisede aynı sınıflarda ve aynı sıralarda oturduk aynı öğretmenden ders aldık. Hayatımızın her anı birlikte geçti. Üniversite yıllarında ise ben Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü seçtim, kardeşim Mert ise farklılık olsun diye aynı üniversitenin iktisat bölümü seçti. Önce İzmir’de okumak istedi, bu nedenle benden bir yıl sonra üniversiteyi tamamladı. Askerliğimizi ve evliliğimizde arka arkaya yaptık. Hayatımız aynı ayrılmaz ikiliyiz bu nedenle okurken hayalimizde hayvancılık vardı, onu da kendi arazimizde yine birlikte gerçekleştiriyoruz.”
“20 KEÇİYLE BAŞLADIK”
Hayvancılığa 2 yıl önce İzmir’den aldıkları 20 Saanen keçisiyle başladıklarını ifade eden Melih Tığcıoğlu, “Okurken de kardeşimle birlikte böyle bir iş yapmayı hayal ediyorduk. 20 keçiyle işe başladık. Başlarken öncelikli amacımız işi öğrenmekti, bunu da zaman içerisinde öğrendik. Daha sonra aldığımız keçiler kendi yavrularıyla çoğaldı. Kendi üretimimiz ve biraz da dışarıdan aldıklarımızla birlikte şu anda günlük süt miktarımız 200 litrenin üzerine çıkıyor. Süt ortalamamızda hayvan başı 2-3 litre civarındadır. Kendi üretimimizi yaparak iki üç yıl içerisinde bu bölgede keçi besiciliğini yaymaya çalışacağız. İlerleyen yıllarda faydalı olan keçi sütünü ne daha fazla insana ulaştırmak istiyoruz” dedi.
HER ŞEYİ KENDİLERİ YAPIYOR
Şu anda küçük bir işletme olduklarını ifade eden Tığcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendi kendimize şu an yetiyoruz. Kardeşimle birlikte tüm işleri biz yapıyoruz. 80 adet keçimiz var. Elde ettiğimiz sütü dondurma imalatı yapan firmalara litresi 1 bira 90 kuruşa veriyoruz. Kendimiz yetebildiğimiz kadar yetmeye çalışacağız. İlerleyen yıllarda ürettiğimiz sütteki hedefimiz bir tondur. Ondan sonra farklı elit keçi cinslerine yöneleceğiz. İlk yıllarda keçi sütünü bilen çok olmadığı için inek sütü parasına keçi sütünü satmak zorunda bile kaldık. Buradaki pastaneler halen daha inek sütüyle dondurma yapmaya çalışıyorlar. Tavsiyemiz keçi sütüyle yapsınlar hem tadı hem de kalitesinin çok farklı olduğunu görecekler.”
Aydın Denge