TKDK, ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ VERECEK

Hibe destekleriyle üreticilere destek vererek, et ve süt üretimi yapan çiftçilerin yatırım yapmalarını sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14. başvuru çağrı ilanına çıktı.

Hibe destekleriyle üreticilere destek vererek, et ve süt üretimi yapan çiftçilerin yatırım yapmalarını sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14. başvuru çağrı ilanına çıktı. Bu kapsamda kurum toplamda 121 milyon TL hibe desteği verecek. İl Koordinatör Vekili Halis Öztürk, 14. çağrıyı yatırımcıların değerlendirmesini tavsiye etti. 

TKDK İl Koordinatör Vekili Halis Öztürk, düzenlediği basın toplantısında kurum olarak 17 Nisan itibariyle çıktıkları 14. çağrı başvuru ilanı hakkında bilgi verdi. Kuruldukları 2011 yılından bu yana 13. çağrıya çıktıklarını; 12. çağrının proje incelemelerinin tamamlanarak sözleşme imzalandığını,13. çağrı projelerinin incelemesine devam edildiğini kaydeden Öztürk, 17 Nisan itibariyle 14. çağrıya çıktıklarını, İl Koordinatörlüğü olarak 463 projeyle 156 milyon TL’lik sözleşme imzaladıklarını ve bu projelere 87 milyon TL hibe ödediklerini aktardı. 

14. çağrı kapsamında 5 Haziran’a kadar proje kabulü yapacaklarını açıklayan Halis Öztürk, şöyle devam etti: “Bu çağrı kapsamında diğerlerinden farklı olarak sadece 2 tedbirde destek vereceğiz. İlki hayvancılık desteği olacak. Süt üreten koyun, keçi, büyük baş işletmelerin sıfırdan kurulumu ve modernizasyonuna yönelik, yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği vereceğiz. Projelerin toplam tutarı yaklaşık 3 trilyonu bulabiliyor. Hayvancılık desteği için kurum olarak 81 milyon TL ayırdık. Diğer bir desteğimiz ise süt üretim tesisleri, mandıralar ve kesimhanelere makine ekipman desteği olacak. İnşaat harcamalarını kapsamayacak. Yüzde 50 oranında destek vereceğiz. 3 milyon avroya kadar proje kabulü yapacağız.” 

14. çağrının Sivas çiftçisi için çok önemli olduğuna değinen İl Koordinatör Vekili Öztürk, “Tarımsal potansiyelimize baktığımızda en yoğun yatırımcı kitlemiz süt üreten işletmeler. Şuana kadar kurulmuş süt üreten işletmelerde ilk sıradayız. Yatırımcılar için bütçe çok yüksek. Bu çağrıyı yatırımcıların değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Yatırım yapmak isteyen bütün üreticilerimiz 14. çağrıyı değerlendirmeli.” şeklinde konuştu. 

Bazı üreticilerin sunduğu projelerin danışman firmaların yaptığı hatalar nedeniyle kabul edilmediğine dikkat çeken Halis Öztürk, “Kurumun yatırımcıların hazırladığı projelerin kalitesini artırmak için kuruma sunmadan önce proje kalitelerini yükseltebilme şansı tanıdı. Projelerini hazırlattıktan sonra kuruma resmi olarak teslim etmeden önce ön kontrol için getirebilirler.” açıklamasını yaptı.

Sondakika
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.