TESCİLLİ PATLICANIN REKOLTESİNDE YÜZDE 100 ARTIŞ

Kendine has yapısından dolayı coğrafi işarete sahip olan Yamula patlıcanının rekoltesinde bu yıl yüzde 100 artış oldu.

Kendisine özgü aroma ve tat özellikleriyle diğer çeşitlerinden ayrılan Yamula patlıcanı, uzun yıllardır Kayseri'nin Yemliha Mahallesi'nde çiftçiler tarafından yetiştiriliyor.

Kısa süre önce hasadına başlanan, çekirdeksiz Yamula patlıcanı, yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yetiştirme ve hasadındaki zorluklar nedeniyle daha çok kalabalık aileler tarafından ekilen Yamula patlıcanının hasadında en büyük görev kadınlara düşüyor. Sabahın erken saatlerinde tarlanın yolunu tutan kadınlar, yaprakları dikenli olan patlıcanı toplamak için eldiven, güneşten korunmak için de şapka kullanıyor.

Çiftçi kadınların en büyük derdi ise binbir emekle yetiştirdikleri patlıcanın taklitlerinin hasattan çok daha önce tezgahlarda yer alması.

Geçen yıla kıyasla bu yıl patlıcanda yaşanan verim artışı ise hasat yapan çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Anadolu Ajansı
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.