Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE aylık bazda yüzde 1. 36 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 15.72'den yüzde 16. 65 seviyesine çıktı.
TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1. 36, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6. 44, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16. 65 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19. 91 artış gerçekleşti.
Geçen ay en fazla fiyat düşüşü yüzde 27. 91 ile karpuzda gerçekleşti. Bunu yüzde 25. 87 ile patlıcan, yüzde 23. 34 ile salatalık, yüzde 15. 92 ile taze fasulye, yüzde 14. 36 ile kabak, yüzde 11. 89 ile şeftali, yüzde 11. 45 ile kuru soğan, yüzde 7. 68 ile patates, yüzde 7. 06 ile tavuk eti takip etti.
TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası yüzde 25. 41, lokanta ve oteller yüzde 19. 85, alkollü içecekler ve tütün yüzde 19. 23 ve gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 18. 21 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu. (TÜİK)