Doğu Anadolu Projesi, Doğu Karadeniz Projesi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıklarının görev süreleri uzatılırken, söz konusu projelerin kapsamına Sivas, Nevşehir ve Yozgat illeri de alındı.
Kalkınma Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatlarının görev süreleri uzatıldı, kapsadığı illere de ek yapıldı.
Bakanlar Kurulu'nun, Doğu Anadolu Projesi, Bölge Kalkınma İdaresi Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı'nın görev sürelerinin uzatılması ve kapsadığı illere ekleme yapılması hakkında Kararı, 8 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bölge Kalkınma İdaresi görev süresi
Karara göre, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı'nın görev süreleri, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı.
DAP ve KOP Proje illeri
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının kapsadığı iller arasına Sivas, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın kapsadığı illere de Nevşehir ve Yozgat illeri eklendi.
Doğu Anadolu Projesi'nin genel amacı; uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak olarak özetleniyor.
Merkez teşkilatı Erzurum olan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kapsamında 14 il (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van) bulunuyordu. Bu illerin arasına Sivas'ın da eklenmesiyle, DAP kapsamındaki il sayısı 15'e çıktı.
Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini içine alan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsama alanına Nevşehir ve Yozgat illerinin eklenmesiyle de, KOP Bölge illerinin sayısı 6'ya yükseldi.
Kalkınma Bakanlığı Bölge Kalkınma İdareleri vasıtasıyla, kalkınmada geri kalmış ya da sorun alanları ortaya çıkmış bölgelerde projeler uygulanıyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kalkınma için yeni projeler gündeme getirilirken, bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su kaynakları yok olma tehlikesi yaşanan Konya Ovası'nda özellikle sulamaya yönelik projelere ağırlık veriliyor.
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında bölge illerinde kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları da düzenleniyor.
İlgili mevzuatı görebilmek için Burayı Tıklayınız...>>>
Tarımsal Pazarlama