Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi.
İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü şu an fiyatın 2 TL olduğunu belirten Doygun, hasat edilen incirin Ankara, Antalya, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini belirtti.
Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, "Burada yetişen incirler Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. Yöremizin sahip olduğu mevsimsel özellikler nedeniyle incirin diğer bölgelere nazaran daha erken hasadına başlanması ve organik üretim yollarıyla üretilmesi de incirin yoğun ilgi görmesini sağlamaktadır. Bu gibi fırsatlarla ürününü iyi fiyata satan hasat sahiplerinin de yüzü gülüyor" dedi.
Silifke Ziraat Odası başkanı Cafer Doygun, sofralık incir hasadının devam ettiğini belirterek, 2016 yılı sezonunda iklim şartlarının incir için uygun geçtiğini belirtti.
İncirin üreticiler için bir avantaj olduğunu aktaran Doygun, "İncir çeşitlerimiz beyaz ve siyah olarak piyasaya çıktı. Şırası ve kalitesi bakımından Silifke inciri, üretici için daha avantajlı" diye konuştu.
Haber 24