EKOkredi ile bugüne kadar 87 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştıran Şekerbank, sorumlu su tüketimi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile CDP 2016 Türkiye Su Liderlik ödülünün sahibi oldu.
Küresel çapta çevreye duyarlı şirketlerin yer aldığı Karbon Saydamlık Projesi (CDP) platformunun 'Su Programı' kapsamında verilen ödül, Şekerbank'ın hem kendi faaliyetleri hem de çiftçi müşterileri yoluyla suyun verimli kullanılmasında sağladığı başarıyı simgeliyor.
Enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirdiği öncü çalışmalar sayesinde bugüne kadar ulusal ve uluslararası platformlarda birçok çevre ödülünün sahibi olan Şekerbank, bu kez 'CDP 2016 Türkiye Su Liderlik' ödülünü aldı. Banka, küresel çapta şirketlerin çevreye etkilerini uluslararası yatırımcılara raporladığı iklim değişikliği ile mücadele platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında, gönüllü olarak katılım sağladığı 'Su Programı'nda Türkiye Liderleri arasında yer aldı. Türkiye'de Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından koordine edilen program ile şirketlerin su kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik çalışmaları ve binalarında su tüketimine yönelik yaptıkları iyileştirmeler derecelendiriliyor. Şekerbank, faaliyet gösterdiği binalarda su tüketimine ilişkin yaptığı iyileştirmeler ve tarımda suyun verimli kullanımına yönelik gerçekleştiridği çalışmalar sayesinde CDP Su Programı'nda değerlendirme notunu Lider (A-) seviyesine ulaştırarak söz konusu ödüle layık görüldü.
CDP Su Programı tarafından 'CDP 2016 Türkiye Su Liderlik' ödülü, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen törenle Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze'ye verildi.
Servet Taze: "7 bin çiftçiyi enerji verimliliği ile tanıştırdık"
Faaliyetlerinin ve kullandırdıkları kredilerin çevresel etkilerini ölçümleyerek sektörde öncü bir rol üstlendiklerini dile getiren Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze ödüle ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Kuruluş misyonumuz olan sürdürülebilir tarımın finansmanı amacıyla geliştirdiğimiz EKOkredi tarım ile 7 bin çiftçimizi enerji verimliliği ile tanıştırdık. Modern sulama tekniklerinden yalıtıma, atık yönetiminden güneş enerjisine kadar farklı başlıklarda yapılan yatırımlarla tarımsal verimliliğin ve çiftçimizin gelirinin artmasına katkı sağladık. Modern sulama teknikleriyle yüzde 50 tasarruf sağlayan çiftçimizin hem verimi arttı hem de su kaynaklarımız korunmuş oldu. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toplam su tüketiminin yaklaşık yüzde 75'inin tarımda sulama için kullandığı gerçeğinden hareketle kendi faaliyetlerimizde sorumlu su tüketimini öne çıkarırken, çiftçimizin de verimli sulama teknikleriyle tanışmasını sağlıyoruz. Türkiye'de bu konuda üstlendiğimiz öncü rol ile önümüzdeki üç yılda 3 bin çiftçiyi daha enerji verimliliği ile tanıştırmayı hedefliyoruz."
Haberler.com