Silivri Belediyesi kendi arazilerinde ekiminden ilaçlamasına, gübrelemesinden sulamasına, biçilmesinden paketlemesine kadar tüm üretim aşamalarını kendisinin gerçekleştirdiği 500 ton mısır silajının 1.000 hayvancıya dağıtımına, 8 Ekim Cuma günü Danamandıra Meydanı'nda düzenleyeceği törenle başlıyor.
Bu sezon 2 bin 500 dönüm arazisinde zirai faaliyet yürüterek yetiştirdiği ürünlerle üreticilere doğrudan 7 milyon TL'lik katkı sağlayan ve tüm ülkede adından söz ettiren Silivri Belediyesi, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Bu yıl yetiştirdiği ürünlerle 2.000 çiftçiye 400 ton tohumluk arpa, 1.000 hayvancıya 50.000 balya saman dağıtan ve 10.000 ihtiyaç sahibi aileye 50.000 litre ayçiçek yağı yardımında bulunmayı hedefleyen Silivri Belediyesi, kendi arazilerinde ürettiği mısır silajlarının dağıtımına başlıyor. Toplamda 1.000 hayvancıya, 500 kiloluk dilimler halinde dağıtılacak 500 ton mısır silajının bir bölümü, Danamandıra Meydanı'nda 8 Ekim 2021 Cuma günü saat 14.30'da düzenlenen tören ile üreticilere hediye ediliyor. 75 dönüm araziye yapılan ekimin ardından ilaçlanması, gübrelenmesi, sulanması, biçilmesi ve paketlenmesi tamamen Silivri Belediyesine bağlı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mısır silajları, ilçede faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli hayvancıların kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılayarak, üreticileri önemli bir maddi külfetten kurtarmış oluyor.
YILMAZ: "BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZI İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Mısır silajı desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Göreve geldiğimizde atıl durumda olan, kim tarafından ekilip biçildiği belli olmayan 2 bin 500 dönüm belediye arazimizi üretime kazandırdık. Bu arazilerimizde arpa, buğday, ayçiçeği, mısır silajı, nohut, fasulye, sebze, meyve ve aromatik bitki gibi bir çok ürün yetiştirerek hem ilçemizin üretim potansiyelini artırıyor hem de yetiştirdiğimiz ürünlerle Silivri'de üretimle iştigal eden vatandaşlarımızı ve ihtiyaç sahiplerini destekliyoruz. Bu yıl çiftçilerimize yerli, milli, sertifikalı 400 ton tohumluk arpa dağıttık. Hayvancılarımıza 50.000 balya samanı hediye ettik. Kendi arazilerimizde yetiştirdiğimiz ayçiçeğinden elde edeceğimiz 50.000 litre ayçiçek yağını da 5'er kiloluk dilimler halinde 10.000 ihtiyaç sahibi ailemizin mutfağına ulaştıracağız. Şimdi de 75 dönüm arazimizde ekimini, gübrelemesini, sulamasını, biçilmesi ve paketlenmesini kendimiz yaptığımız, kullanıma hazır 500 ton mısır silajını 1.000 hayvancımızla paylaşmaya başlıyoruz. Silivri'de üretimle iştigal eden vatandaşlarımıza bu yıl direkt 7 milyon TL destek vermiş olacağız. Önümüzdeki yıl üretim kapasitemizi 3 bin 500 dönüme çıkarmayı hedefliyoruz. Biz bu yardımları satın alma yapmadan, 'Ben tohum verdim sen ek' ya da 'Tüm maliyetleri sen karşıla' demeden, kendimiz üreterek; üstelik belediyemizin kasasına tek bir kuruş koymadan, kasamızdan da tek kuruş harcamadan gerçekleştiriyoruz. Biz, üretken ve sosyal belediyecilik anlayışıyla tarım kenti Silivri demeye; bereketli topraklarımızı işleyerek hem ülkemizin hem de Silivri'nin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz." dedi.