Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında, Yayladağı'nda 2010 yılında başlayan organik tarım üretimi çiftçinin umudu oldu. Yayladağı çiftçisinin başarıyla ürettiği organik çileğe tüketicinin ilgisi her geçen gün artıyor.
Yayladağı'nda geçtiğimiz yılarda üretimine başlanan ve ilerleyen dönemde tüm ekili alanların 'organikleşmesini' amaçlayan proje kapsamında yetiştirilen 'organik çilekler' hasat şenliğiyle toplanmaya başladı.
SERTİFİKA HAZIRLIĞI
Şakşak Mahallesi'nde düzenlenen 'Organik çilek tarla günü' etkinliğinde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, amaçlarının il genelinde çilek ekimi yapılan 220 dekar alanı da organik hale getirmek olduğunu söyledi. Üç yıldır organik çilek üretimi yapan ve önümüzdeki yıl 'organik tarım sertifikası' almaya hazırlanan Şakşak'lı çiftçi Davut Yılmaz'ın tarlasında gerçekleştirilen 'Organik çilek tarla günü'nde, katılımcılara çilek ikram edildi.
KATKI MADDESİ YOK
Törende konuşan çiftçi Davut Yılmaz, 3 yıldır çilek üretimi yaptığını belirterek, ürünlerin yetiştirilmesinde hiçbir katkı maddesi kullanılmadığını, sadece su ve doğal hayvan gübresiyle çileklerin yetiştirildiğini söyledi. Kendisini örnek alan çok sayıda mahallelinin de çilek üretimine başladığını kaydeden Yılmaz, mahallede yaşanan su probleminin çözülmesiyle, ekili alanların büyük kısmında çilek yetiştirileceğine inandığını belirtti.
Sabah