NAR UNUNDAN BİSKÜVİ YAPTILAR

Harran Üniversitesi'nde nardan elde edilen unla bisküvi yapıldı.

 Şanlıurfa'da,  Harran Üniversitesi narlı bisküvi yaptı. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojileri Bölümü tarafından hazırlanan bir proje ile nar çekirdeği ve kabuğundan oluşturulan unla yapılan narlı bisküvi tadanların ağzında unutulmaz bir lezzet şöleni bıraktı.
 
"Nardan bisküvi olur mu?" demeyin. Oldu. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Atlı, Dünyada ilk defa yapılan bu bisküvinin hem lezzet hem de sağlık açısından oldukça beğenildiğini söyledi.

NARIN KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ UN HALİNE GETİRİLDİ

 Harran Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojileri Bölüm tarafından, nar kabuğundan ve nar çekirdeğinden üretilen un ile bisküvi yapıldı. Dünyada ilk defa yapılan bu bisküvi hem lezzet açısından hem de sağlık açısından oldukça beğenildi.

 Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Atlı,  yaptığı açıklamada bu çalışmanın dünyada ilk olduğunun altını çizdi.
 
 Bisküvinin yapılış aşaması hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atlı sade unla yapılan bisküviye oranla nar kabuğu ve çekirdeğinden yapılan unla hazırlanan bisküvilerin beğenildiğini söyledi.

 Prof. Dr. Ayhan Atlı ise şöyle konuştu;  "Nar çekirdeği tozundan ve nar kabuğundan unu elde ettik ve bu unu bisküvi hamuruna kattık. Burada yaptığımız duyusal testler sonrasında büyük beğeniler kazandık. Sade undan yaptığımız bisküviye göre nar unundan yaptığımız bisküvi çok daha fazla beğenildi. Tabi bunu katmamızda birinci amacımız nar suyu atıklarının değerlendirilmesi. İkinci amacımız fonksiyonel bir gıda elde etmek. Çünkü nar kabuğunda ve çekirdeğinde çok faydalı maddeler var. Kansere karşı faydalı olan maddeler var. Dolayısıyla bizim bu maddelerin atılmasına gönlümüz razı olmadı. Tahmin ediyorum ki benden sonrada birçok kişi bisküvi dışında diğer ürünlerde de nar çekirdeği ve kabuğunu kullanmayı düşüneceklerdir. Ve böylece de bir atık maddeyi değerlendirmiş olacağız. Dünya genelinde bir iki çalışma var ama ilk kez hem çekirdeğini hem kabuğunu kullanan bizim çalışmamız oldu. Bölgemiz için çok önemli olduğu için bunu önemsiyoruz.  

calıkusuhaber.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.