Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED), kırsal kalkınma planlarını devreye soktu.
BİRKONFED Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan, "Konfederasyon olarak 81 ilde temsilciliklerimizi kurmaya başladık. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Trakya bölgelerinde kırsal kalkınma projelerine start verdik" dedi.
BİRKONFED Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, "Ortalama 25 milyon hektar tarım arazimiz bulunmaktadır. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde mera alanına terk edilen ve atıl bekleyen verimli araziler tespit ettik. 2.5 milyon hektarlık atıl durumdaki tarım arazilerinin, tarıma kazandırılması konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Başta ilgili bakanlık olmak üzere sektörün diğer paydaşları ve ekmeğini topraktan kazanan fedakar çiftçimizle birlikte stratejik bazı tarım ürünlerinin üretimine yöneleceğiz. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi ve ilerlemesi noktasında çalışmalarımıza başladık. Türkiye'nin tarımsal hasılada dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci ülke konumuna geldiği bu günlerde BİRKONFED olarak biz de bu alandaki çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Özellikle göçle beraber ekilip biçilmeyen tarım arazilerinin değerlendirilip, tarım sektörünün daha ileri noktalara gelmesi için çalışmaya büyük bir ihtiyaç vardır. BİRKONFED olarak bu görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Coğrafyamızın koyun ve keçiye uygunluğu nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koyun ve keçiye verdiği desteklerin daha da arttırılması için ilgili bakanlık ile girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.
BİRKONFED bünyesinde farklı alanlarda çalışmalar yapan 28 komisyonun bulunduğunu belirten Gürşan, "Bu komisyonlardan biri olan, Tarım ve Hayvancılık Komisyonumuzu uzman ekiplerimizle oluşturduk. Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanımız Ömer Terzi ile teknik çalışmalarımıza başladık. BİRKONFED İl Temsilciliklerimiz tarafından kurulacak bir heyet ile bütün illerimizde tespit ve değerlendirme çalışmaları yapacağız. Tarıma ve hayvancılığa elverişli alanları tespit edip projelendireceğiz. Bu alanları işlenebilir hale getirip hem istihdama, hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Bir ülkede istihdamın ve milli gelirin artması tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlıdır. Ülkemizde çalışanların yüzde 25'i bu sektörde çalışmaktadır. Bu da toplam nüfusumuzun yüzde 3'üne karşılık gelmektedir. Biz de sivil toplum kuruluşu olarak üstümüze düşeni yapacağız" dedi.
İHA