Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, et mezbahanesinde incelemelerde bulundu.
Kıyas, sağlıklı insan, sağlıklı toplum ve sağlıklı yaşam için vatandaşların et alırken etlerin mühürlü olup olmadığına dikkat etmesini istedi.Etin çok tüketildiği bir toplumda yaşadığımızı belirten Kıyas, şöyle dedi: "Tüketicilerimizin özellikle et alırken mühürlü bulunan hayvanların ve bulunan takas etin alması tavsiye etmekteyiz.
Bu mühür hayvanların veteriner hekim kontrolünde ve resmi mezbahanede kesildiğini göstermektedir. Tam aksine eğer alacağınız ette mühür olayı yoksa bu hayvanın kontrollü kesin yapılmadığı veteriner hekim kontrolünde yapılmadığı, dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk barındırdığı, tüketeceğiniz etin hastalık taşıyabileceği konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını önermekteyiz."Kıyas, kasaplarda kaçak et kesimi tespit ettiklerinde 5 bin 500 lira para cezası kestiklerini sözlerine ekledi.
Son Dakika