HASAT SEZONU BAŞLADI YÜK HAYVANLARI BAKIMA ALINDI

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın araç girmeyen engebeli arazilerinde incir hasat sezonu ile bilrikte yük hayvanları da bakım alındı.

 Uzun süredir yük olmadığı için istirahatta olan at, eşek ve katırlar azat edildikleri bağ ve bahçelerden getirilerek nallanıp hasat edilen incirleri taşımak üzere semere çekildi.

İncir sezonunun başlaması ile birlikte bölgede nalbant ve semercilerin işleri de açıldı. Özellikle Aydın'ın Köşk, Sultanhisar, Nazilli ve Germencik ilçelerinde başlayan incir hasat sezonu dolayısıyla nalbantla köy köy dolaşıp hayvanları nallamaya başladı. Aylardır yük olmaması nedeniyle hayvanların boş olduğunu ve tırnakları da uzadığı için yüke girmeden önce mutlaka nallanması gerektiğini belirten bölgenin nalbantlarından Nebi Akçaköylü, nallanan hayvanların daha rahat tırmandığını ve nalsız hayvanla yük taşımanın da hayvan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Arazileri engebeli olduğu için yüklerini mutlaka eşek ve katırlarla taşıdıklarını belirten incir üreticileri, "Her ne kadar teknoloji gelişse de biz incir bahçeleri dağlarda olduğu için taşımada mutlaka yük hayvanlarını kullanmak zorundayız" diye konuştular.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.