Fransız çiftçi, etin eksi 43 derecede saatte 120 kilometre esen soğuk hava dalgasına maruz bırakıldığı "hibernasyon" sistemiyle müşterilerine dünyanın en pahalı etini sunuyor.
Fransız çiftçi ve kasap Alexandre Polmard, altı kuşaktır bir başka ifadeyle 1846'dan beri hayvancılık sektöründe ve müşterilerine dünyanın en pahalı etini sunuyor.
"HİBERNASYON" SİSTEMİ
Polmard ailesi, Polmard'ın büyükbabası ve babası "hibernasyon (kış uykusu)" adında bir et işleme sistemi bulduğunda hayvancılık sektöründeki diğer rakiplerinden ayrıldı. "Hibernasyon" sürecinde et, eksi 43 derecede, saatte 120 kilometre esen bir soğuk hava dalgasına maruz bırakılıyor. Bu uygulama etin raf ömrünü fevkalade uzatıyor ve genç kasap Polmard'a göre; tadından da kesinlikle bir şey kaybetmiyor.
ANTRİKOT 3 BİN 200 DOLAR
Etin elde edildiği hayvanın cinsi, sarışın Aquitaine. Söz konusu hayvandan elde edilen 2000 yılından kalma bir antrikot, 3 bin 200 dolara (9 bin 216 TL) satılıyor.
HAYVANLAR ORMANDA YETİŞİYOR
Polmard ve ailesi, hayvanlarını Fransa'nın kuzeydoğusundaki Lorraine şehrindeki küçük bir kasabada yetiştiriyor.
"Ailem hayvanları, gezip dolaşacakları çok küçük alanlarının olduğu ahırlarda yetiştirmeyi hiç düşünmedi. Fransa'da ormanda dolaşıyorlar. Yağmur ya da kar yağdığında girebilecekleri barınaklar da mevcut." diyor.
HER GÜN HAYVANLARIYLA KONUŞUYOR
Polmard her gün hayvanlarıyla konuşarak onlara rahat ve stresten uzak bir yaşam sunmaya çalıştığını söylüyor. Mezbahaya girerken bir ineğin stres seviyesinin artması hayvanın glikojen ve laktik asit seviyesini yükselterek etinin tadını olumsuz etkiliyor.
Haberler.com