Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) düzenlenen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları büyük ilgi görüyor.
Börezli Mahallesi'nde bulunan BAÇEM'de düzenlenen 11. tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna değişik bölgelerden 83 kişi katıldı. Farklı mesleklerden katılımcıların yer aldığı kursta, teorik bilgilerin yanı sıra arazide uygulamalı dersler de gerçekleştirildi. BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, kursların yoğun ilgi gördüğünü belirterek, bugüne kadar binin üzerinde vatandaşın kurslara katıldığını ve bunlardan 300'ünün kendi markalarını oluşturduklarını ifade etti. Tanrıkulu, "BAÇEM'de tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunun 11'incisini düzenliyoruz. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen 83 kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyor. Perşembe günü tıbbi aromatik bitkilerle ilgili tarımsal gelişim paneli düzenleyeceğiz. Ayrıca Kazdağları'nda bitki tanıtım turu yaparak kursumuzu tamamlayacağız. Bu sayede binin üzerinde kursiyerimizi mezun etmiş olacağız. Bunlardan neredeyse 300'ü kendi markalarını kurarak danışmanlık ve eğitim alanında faaliyet göstermeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Eda Girgin, çiftçi olarak katıldığı eğitimde, "Bugün BAÇEM'de eğitim alıyoruz. Eğitimimizin 7. günü. Genç bir çiftçi olarak BAÇEM'in bana verdiği eğitimle tarımı daha ileriye taşıyabileceğimize inanıyorum. Arkadaşlarımızla birlikte burada tarımı farklı bir boyuta taşımak ve ekolojik tarımı geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. BAÇEM bu konuda bize çok yardımcı oldu" dedi.
Bilgisayar Mühendisi Fırat Karakurt, Adıyaman'dan geldiğini belirterek, "BAÇEM'deki ikinci eğitimime katılıyorum. Daha önce zeytincilik eğitimine de katılmıştım. Bilgisayar mühendisi olmama rağmen dijital tarım sistemleri ve gıdanın ekolojisi konularında ilgiliyim. Gelecekte üretici olmak istiyorum. Bu imkanın bize sağlanması harika. BAÇEM'in bir kesişim noktasına dönüşmesi ve burada kurulan ilişkilerle ileride benzer projeler yapma planları yapmak çok güzel" dedi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Kevser Çorak ise, "Ziraat yüksek mühendisiyim. Bu kursun sonunda kendi alanımda danışmanlık sayfası oluşturmayı planlıyorum. Çiftçilerimizi daha doğru bilgilerle aydınlatmak ve onlara rehberlik etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
iha.com.tr