Arkadaşından aldığı istiridye mantarının tadına doyamayan emekli öğretmen Hasan Özdemir, mantarı bulamayınca kendisi yetiştirmeye başladı.
Pazarda bir arkadaşından az miktarda aldığı istiridye mantarının tadını çok beğendiğini söyleyen Hasan Özdemir, "Tekrardan istiridye mantarı bulmaya çalıştım ama bulamadım. Üretilen yerleri araştırdım, yakınlarda olmadığını öğrenince kendim yetiştirmeye karar verdim. Oğlumla birlikte hemen bir üretim tesisi kurduk. Çok lezzetli bir mantar, bölge halkı tarafından da farklı isimlerde bilinmekte." dedi. Ürettiği mantarlar büyük ilgi gören Hasan öğretmen, artık siparişlere yetişmekte bile zorlanıyor.
Tamamen kendi imkanlarıyla kurdukları üretim tesisi için herhangi bir destek almadıklarını anlatan Özdemir, şöyle devam etti: "Terme'de bu lezzetin tanıtılması için çok çaba harcadık, el broşürleri hazırlattık dağıttık. Arkadaşlarımıza ve tanıtımını destek olacak olan kuruluşlara mantarı tattırarak lezzetini yaymaya çalıştık. Tadanların çok hoşuna giden mantarın lezzeti ününü de getirdi ve halka bayağı genişledi. Samsun ve diğer ilçelerinde de bu mantar çeşidinin yaygınlaşması ve üretilmesi için çalışmalarımızı vatandaşın hizmetine sunduk. İl Tarım Müdürlüğünden de 75 kişilik bir mühendis gurubu incelemelerde bulundu ve ne kadar çok üretim olursa o kadar yararlı olacağını düşünüyoruz"
Özdemir, Samsun Termelilerin bu mantarı çok sevdiğini, pazar arama gibi bir sıkıntıları olmadığını, ilçedeki talebe bile zor yetiştiklerini dile getirdi. İstiridye mantarının bölgede kayın mantarı olarak bilindiğini söyleyen Hasan Özdemir, ekimi yapılan mantarın 1 ay sonra toplanmaya hazır hale geldiğini ifade etti.