ZEYTİNYAĞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

17 Rafine ve Riviera yağ ne demektir Rafine zeytinyağı Yüksek asitli kötü tat ve kokulu yağlar yüksek ısıda rafine edilerek yenebilir hale getirilmiş yağdır 220 derece yüksek sıcaklıkta sıcak su buharı ile damıtılarak nötralizasyon işlemi arıtılma yapılır Sonra vakumlarda soğutulur Ve koyu olan renk açılır Daha sonra da deodorizasyon işlemi ile kendine özgü tat ve koku giderilir Riviera Yağlar Naturel ve rafine yağların belli oranlarda karıştırılması ile elde edilen yağdır Örneğin 80 90 rafine edilmiş bir yağa 15 naturel yağ karıştırılarak elde edilir


17-Rafine ve Riviera yağ ne demektir? Rafine zeytinyağı: Yüksek asitli, kötü tat ve kokulu yağlar yüksek ısıda rafine edilerek yenebilir hale getirilmiş yağdır. 220 derece yüksek sıcaklıkta sıcak su buharı ile damıtılarak nötralizasyon işlemi arıtılma yapılır. Sonra vakumlarda soğutulur. Ve koyu olan renk açılır. Daha sonra da deodorizasyon işlemi ile kendine özgü tat ve koku giderilir. Riviera Yağlar: Naturel ve rafine yağların belli oranlarda karıştırılması ile elde edilen yağdır. Örneğin %80-90 rafine edilmiş bir yağa %15 naturel yağ karıştırılarak elde edilir.

4565 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.