ZEYTİNYAĞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

13 Kızartmalarda zeytinyağı kullanılabilir mi Bu konuda sık sık farklı görüşler dillendiriliyor Ben Ege de zeytinyağının beşiğinde köyümüzde uzun yıllar sağlıkla yaşamış ve yaşlanmış olan büyüklerimizin tavsiyelerine çok itibar ederim Onların ve bir çok kaynağın da belirttiği üzere kızartmalarda da kullanılabilecek en ideal yağlardan biridir zeytinyağı İçerdiği antioksidanlar ve oleic asit sayesinde zeytinyağının yanma derecesi 210 C dir İdeal kızartma seviyesi 180 derecedir Mısırözü ve tereyağı gibi bitkisel ve hayvansal yağların yanma derecesi 180 derecenin altındadır Ve bu nedenle kızartma esnasında zehirli yan ürünlere dönüşüyorlar Evet sızma yağ kızartmalarda da en uygun yağdır derken yağın saflık derecesini de hesaba katmalıyız İyi kalite bir sızma ise bu geçerlidir Karışım vs nedenlerle daha düşük kalitedeki bir yağın yanma derecesi elbette ki daha düşük olacaktır


13-Kızartmalarda zeytinyağı kullanılabilir mi? Bu konuda sık sık farklı görüşler dillendiriliyor. Ben Ege'de, zeytinyağının beşiğinde, köyümüzde uzun yıllar sağlıkla yaşamış ve yaşlanmış olan büyüklerimizin tavsiyelerine çok itibar ederim. Onların ve bir çok kaynağın da belirttiği üzere kızartmalarda da kullanılabilecek en ideal yağlardan biridir zeytinyağı. İçerdiği antioksidanlar ve oleic asit sayesinde zeytinyağının yanma derecesi 210ºC'dir. İdeal kızartma seviyesi 180 derecedir. Mısırözü ve tereyağı gibi bitkisel ve hayvansal yağların yanma derecesi 180 derecenin altındadır. Ve bu nedenle kızartma esnasında zehirli yan ürünlere dönüşüyorlar. Evet sızma yağ kızartmalarda da en uygun yağdır derken, yağın saflık derecesini de hesaba katmalıyız. İyi kalite bir sızma ise bu geçerlidir. Karışım vs nedenlerle daha düşük kalitedeki bir yağın yanma derecesi elbette ki daha düşük olacaktır.

4437 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.