YUMURTALI KEFAL, LEVREK VE ÇİPURALAR DENİZE BIRAKILDI

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Akyatan Dalyanı'nın kuzuluklarında yetişen yumurtalı kefal, levrek ve çipura balıkları denize bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Bu işlem sayesinde balıklar yumurtalarını denize bırakacaklar ve seneye ergin balıklar tekrar lagüne dönecek" dedi.

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğinin arttırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ kararıyla her yıl lagün ve dalyanların kuzuluklarına gelen yumurtalı kefal balıklarının yüzde 10'u balık denize bırakılıyor.

Balıklar bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürü Muhammet Ali Tekin'in katılımıyla denize bırakıldı. Sabahın erken saatlerinde Akyatan Dalyanı'nda düzenlenen etkinlikte yumurtalı kefal, levrek ve çipura balıkları düzenek ile boruların içerisinde denize bırakılırken bazı balıklar ise balık kepçeleri vasıtasıyla dalyan içerisinden alınıp denize bırakıldı.

"İşlemler sürekli devam ediyor"

Muhammet Ali Tekin, balıkların yumurtalarının denize bırakılması için bu işlemin her sene döngü halinde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu balıklar denize gidecek, yumurtlayacak ve bir sene sonra tekrar ergin balıklar bu dalyanda gelişimlerini tamamlayarak yumurta olgunluğuna geldiğinde tekrar bir sonraki yıl yine aynı işlem devam edecek. Haziran ayında denize bağlantı noktalarına çit koyarız, şubat ayında ise çitlerin önünü açarız ki dalyana rahatlıkla girebilsin bu balıklar. Dalyan, balıklar için üreme olgunluğuna gelinceye kadar vaktini geçirdiği yer. Dalyanların büyüklüğüne göre elde edilen balık miktarı ortaya çıkıyor. Sayı çok değişken o yüzden net sayı veremiyoruz."

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.