YERLİ TOHUMDAN EKMEK ÜRETİLECEK

Salihli Belediyesi Ege Bölgesi'nde birçok il ve ilçeye ün salan Salihli ekmeğinin yerli Buğday ile üretilmesi için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Salihli Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya yönelik başlattığı çalışmalardan biri olan 'Yerli Tohum Kullanılarak Geleneksel Tarım Yöntemleri ile Buğday Üretimi' projesi kapsamında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerince bir süredir Salihli genelinde aranan "Karakılçık" türü yerli buğday tohumu ise ilçeye bağlı Hacıköseli Mahallesinde yaşayan Murat Akkaplan'da bulundu. Proje kapsamında aranan "Karakılçık" türü yerli buğday, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın ilk tohumu dualar eşliğinde toprakla buluşturması ile başladı. İlk hasadın elde edilmesinin ardından buğdaydan ekmek üretilip, unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet yeniden sofralara taşınacak.

Eski un değirmeninde öğütülecek

Salihli Belediyesi tarafından başlatılan proje ile ülkemizde üretimi yaygınlaşan İthal bodur buğday türlerinin aksine, geleneksel, yerli tohum buğday üretiminin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Geçen mayıs ayında açılan Salihli'nin Kemer Köy Pazarı projesinin bir etabı olarak planlanan yerli buğday üretimi ile elde edilecek ürünün, Kemer Mahallesinde bulunan restore edilecek eski un değirmeninde öğütülerek un haline getirilmesi ve köy ekmeği üretilmesi hedefleniyor.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.