Kastamonu'nun Danay ilçesindeki kayın mantarı yetiştiriciliği denemelerinin başarıyla sonuçlanması üzerine mantar üretimi için girişimciler aranıyor.
Talaş mantarı için reçinesiz orman ağaçlarından elde edilen talaş kaynatılarak dezenfekte ediliyor. Elde edilen malzeme birkaç gün dinlendirildikten sonra mantar tohumu ile mayalanıyor. 17 ile 30 gün arasında karanlık evresini tamamlanmasının ardından mantarlar, çıkışın oluşması için gerekli ortama alınıyor.
Kayın mantarının ve alt türlerdeki kavak, istiridye ve kavak mantarlarının deneme üretimlerinden iyi sonuç alınması üzerine Danay kaymakamı Zafer Sağ koordinatörlüğünde; Daday Orman İşletme Müdürlüğü, Daday İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kastamonu Ziraat Odası arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kurumlar arasındaki bilgi ve teknik destek paylaşımına resmiyet kazandırırken, çalışmaların gerek Daday gerekse Kastamonu çiftçilerine ulaşması sağlanıyor.
Üretiminde talaş dışında başka hiç bir materyal kullanılmayan mantarların oldukça kaliteli ve verimli olduğu bildirildi. Yetiştiriciliği ve bakımı basit olan bu mantarların pazarlama kanalları da açık.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Orman İşletme Müdürlüğü, üretimde bulunmak isteyen ilçe halkına her türlü teknik destek, bilgi ve materyali sağlayacağını duyuruyor.
KadınHaberleri