VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU ``HAŞHAŞ``
İçeriğindeki zengin yağ asidi, mineral ve lifler nedeniyle haşhaşın, özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken bir ürün olduğu bildirildi.
17.12.2015
1.697 okunma
Afyon Kocatepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Gök, haşhaşın yağ asidi, mineral ve lif bakımından zengin bir bitki olduğunu belirterek "Özellikle tokoferol dediğimiz vitamin öncüsü bileşenler, yani E vitamini bileşiği vücudumuzu zararlı bileşenlere karşı korur. Haşhaş ezmesinde tokoferol önemli oranda yüksektir. Eğer genç kalmak, vücudumuzu dirençli tutmak istiyorsak haşhaş tüketmeliyiz" dedi.
Türk Tob