TÜRK HELVASINI AVRUPA`DA ÜRETECEK

Denizli'de ürettiği helvayı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç eden firma, Avrupa'da da üretim yapmak üzere çalışma başlattı.


Denizli'de 78 yıldır geleneksel tatlı üretimi yapan ve ayda 15 ton helvayı Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç eden firma, Avrupa'da da üretim yapabilmek üzere çalışma başlattı. Firma ortağı Helvacı "Avrupa ülkelerinde butik mağazalar açarak herkese helva tattırmak istiyoruz" dedi.

Helvanın sıcak servis edilen geleneksel formuna dondurma ilavesiyle farklı bir sunum olanağı kattıklarını, bunun Türkiye'de çok sevildiği anlatan Helvacı, 5 yıl önce başladıkları ihracatta da hızlı bir gelişim gösterdiklerini ifade etti.

Başta Katar, Dubai ve Suudi arabistan olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ve Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi AB ülkelerine ihracat yaptıklarını vurgulayan Helvacı, aylık 15 ton helvayı uçak kargoyla yurt dışındaki satış noktalarına ulaştırdıklarını kaydetti.

Ortadoğu ülkelerinde helva kültürünün bulunduğunu ancak Türk helvasının farklı lezzetiyle beğeni kazandığını Avrupalılar'ın ise lokumun çok ünlü olması nedeniyle helva gibi tatlılara da sempatiyle yaklaştığını aktaran Helvacı, "Avrupalılar, özellikle dondurmalı irmik helvasına büyük ilgi duyuyor. Sıcakla soğuğun birleşimi onlar için oldukça ilginç oluyor. Bu ilginin karşılığına daha iyi verebilmek için orada üretim ve satış konusunda çalışma yapıyoruz. Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika'da butik ya da köşe mağazalar açmayı planlıyoruz. Gıda üretimi yapma konusunda izinleri almak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Helvacı, 31 Ocak- 3 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek Uluslararası Şekerleme Fuarı'na katılacaklarını burada Almanya pazarı için butik mağazalar oluşturulması konusunda görüşmeler yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Milliyet
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.