Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 arttı.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 132 bin 640 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %17,1 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 51 bin 779 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 507 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %66,6 arttı.
Yoğurt üretimi 90 bin 1 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 arttı. Ayran üretimi ise 56 bin 145 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %8,4 artış gösterdi.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı.Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,3 arttı.
TÜİK