Sarı sıcağı ve bereketli topraklarıyla ünlü Adana'da, 2016'da 5 bin 825 tonu avcılık, 2 bin 100 tonu da kültür balıkçılığı olmak üzere toplam 7 bin 925 ton su ürünü üretildi.
Akdeniz'de 163 kilometrelik kıyı uzunluğuna sahip Adana'da, 5 lagün, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, 8 baraj gölü ve 29 gölet bulunmasına karşın sosyal medyada ' Adana'da deniz mi var?' sorusu büyük ilgi çekiyor. Yumurtalık ve Karataş gibi 2 sahil ilçesi olan kentte, kültür balıkçılığı yapan 39 işletme, 240 balıkçı teknesi, 16 adet su ürünleri kooperatifi, 7 su ürünleri işleme tesisi, 11 bin 915 profesyonel ve 6 bin 209 amatör balıkçı su ürünleriyle ilgileniyor.
"VERİM ARTIYOR"
Çok bilinmese de kentin önemli bir su ürünleri potansiyeline sahip olduğunu belirten Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "2016 yılında 5 bin 825 tonu avcılık ve 2 bin 100 tonu kültür balıkçılığı olmak üzere toplam 7 bin 925 ton su ürünleri üretimimiz gerçekleştirilmiştir. Bu av sezonunun da verimli geçmesi bekleniyor. Zira bu yılın 8 aylık döneminde 4 bin 811 tonu avcılık ve bin 400 ton kültür balıkçılığı olmak üzere toplam 6 bin 211 ton su ürünleri üretimimiz oldu" dedi.
Son Dakika