Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce eğitim faaliyeti programı planlanmıştır.
Bu eğitim ile Bakanlığın sloganı olan "Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği" nin önemini öğrencilere aktararak güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda, Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde Gıda Mühendisi olarak Gıda Kontrolleri yürüten personeller eğitim hizmeti de vermektedirler. İlde İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine "Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı" konulu eğitim verildi.
Muş'ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik Personellerinden Gıda Mühendisi Fatma Nurdan Erikli ve Gıda Teknikeri Tuba Yıldırım tarafından 2015-2016 I. Eğitim ve öğretim döneminde Merkez Kız İmam Hatip Ortaokulu /Merkez kız Yatılı Bölge Ortaokulu ve Alparslan Kız Yatılı Bölge Ortaokulu 3, 4, 5 ve 6. Sınıf öğrencilerine "Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı, Sokakta alışverişte Gıda Eğitimi" konularında eğitim verildi. Eğitim semineri sırasında Gıda ve yem Şube Müdürü Ekrem Özmen, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Yapılan eğitimde slaytlar ve videolar eşliğinde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konularında bilgiler verildi.?
Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü