TARIM VE HAYVANCILIKTA EN YENİ TEKNOLOJİLER BULUŞMASI

Nüfusun yüzde 75'i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Burdur'un sektördeki son yeniliklerin sergileneceği Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'na ev sahipliği yapacağına dair yapılan açıklamada, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar'ın "Burdur Fuarı yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacak" görüşüne yer verildi.

GL Platform Fuarcılık tarafından 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın sektörde tüm gözlerin Burdur'a çevrilmesine neden olacağı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla açılacak fuarın Türkiye'nin dört bir yanından gelecek katılımcılarla sektörün yeni yol haritasını da belirleyeceği bilgiside açıklamada yer aldı.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Başar, geleneksel uygulamaların yerini teknolojik uygulamaların alması nedeniyle sektördeki yenilik ve gelişmeleri yakından takip edilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. Başar, "Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çiftçilerimiz ve tarımsal sanayi ile uğraşan sanayicilerimize yeni verileri ve yeni teknolojilerle tanışma imkanı sağlayacak" dedi.

Burdur'daki hayvancılığın yanı sıra tarımsal üretimi artırmanın yolunun kaliteli, ucuz ve dünya ile rekabet edebilecek ürün elde etmekten geçtiğini söyleyen Başar, "Fuarlar modern tarım teknolojilerinin uygulanmasını sağlayan, teknolojik tarımsal ürünlerin sergilendiği mekanlardır. Burdur Fuarı, kentimizin büyük potansiyeli ve çağın gereklerine uygun vizyonu dikkate alındığında, Türkiye'nin en önemli bölgesel fuarlarından biridir. Burdur Fuarı yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresidir. 16 bin metrekarelik fuar alanımız, birbirinden değerli katılımcılarımızın doldurması ve çevre illerden ziyaretçilerimizin gelmesiyle daha da canlılık kazanacak" diye konuştu.
Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması'nın yanısıra 11. Burdur Damızlık İnek Güzellik Yarışması ile fuarın renkleneceğini ifade eden Başar, 263 kooperatifi bulunan Burdur'da, kaliteli damızlık hayvanlara olan talebin son derece yüksek olduğunu, yılda ortalama 10 bin damızlık hayvan satışı yapıldığını belirtti.

Kentteki hayvancılıkla ilgili işletme sayısı ise 28 bine ulaştığını, yılda 362 bin ton civarında süt üretimi yapıldığını ve tüm bu göstergelerin de Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığına işaret ettiğini söyleyen Başar, "Yıllardır, lojistik altyapısı yetersiz olduğu için, Burdur'umuz başta tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi olmak üzere, mevcut potansiyelini henüz hak ettiği düzeyde üretime dönüştüremedi. Duble yol ile başlayan ve Antalya, Denizli, Aydın illere komşu olan Burdur ve yöresi, arada sıkışıp kalmıştır. Burdur ayrıca Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi için bir hayvancılık alanlarına şiddetle ve acilen ihtiyaç duyacaktır. Ekonominin aktörleri olarak sosyal sorumluluk taşıyan sivil toplum yöneticileri olarak siyaset kurumundan ve bürokrasiden beklediğimiz istikrardır, huzurdur, ilgidir. İşte bu fuar, tüm bu taleplerin de adresi olacak" diye konuştu.

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise Burdur'un bu fuar ile kabuk değiştireceğini belirterek, "Bu bir ihtisas fuarı ve hedefi Burdur'u, tarım ile hayvancılığın kalbi durumuna getirmek. Fuar sayesinde sektör temsilcileri, damızlık hayvanları ve tarım makineleri konusunda son teknolojik gelişmeleri görme olanağına sahip olacak. Yeni işbirliklerine olduğu kadar kent ekonomisi için yeni yol haritasına da zemin hazırlayacak" dedi.

Gıda Hattı
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.