Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınından tarım sektörü akıl toplantılarının yapıldığı belirtildi.
Tarım sektörü akıl toplantılarının yapıldığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan bir duyuru ile belirtildi. Duyuru 'Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı yapıldı' başlığı ile paylaşıldı.
Duyuruya göre;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, artık stratejik bir sektör haline gelen tarımla ilgili ülke politikalarını belirlemek amacıyla 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek 'Bu toplantılarla tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettik. Bu problemlerin çözülmesi için hemen gerekli tedbirleri almaya başladık. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda politikalarımıza şekil verme gayreti içerisindeyiz' dedi.
Bakan Çelik programlarını gerçekleştirmek üzere hafta sonunu Adıyaman ve Şanlıurfa'da geçirdi. Çelik, bu kapsamda ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl toplantısına katıldı. Burada katılımcılara seslenen Çelik, Adıyaman'da olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirerek, bugün Adıyaman'a bakanlığı getirdiklerini söyledi.
Dönem içerisinde 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, bu toplantılarda tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettiklerini aktardı. Bu problemlerin çözülmesi için hemen gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
'Süreç içerisinde yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda bu politikalara şekil verme gayreti içerisindeyiz. Tarım sektörü stratejik bir sektör. Sanayi devrimiyle tarım sanki ikinci, üçüncü derecede kaldı gibi ama 100 yıl bize gösterdi ki tarımsız olmuyor. Yani teknolojinin tüm ürünleri olmasa da hayatınızı sürdürebilirsiniz ama tarım ve tarım ürünleri olmadan hayatınızı sürdüremezsiniz. Dolayısıyla burada önemli bir sektörün kıymeti, şehirler biraz daha tahrip edildikten sonra anlaşılmaya başlandı. Büyükşehirlerimiz büyük ölçüde tahrip edildi. Tarım arazileri tarım alanından çıkarıldı ve Türkiye'de bu anlamda mekân itibarıyla daralma olduğu gibi, dünya genelinde de aynı sorun yaşanıyor.'
Dünyada gıda alanında yaşanan sorunlara işaret eden Çelik, 'Şimdi 34 ülke açlık tehlikesiyle karşı karşıya. 34 ülke gıdaya ulaşmaya çalışıyor. 80 ülke suya ulaşmada zahmet çekiyor. Bu derece daralan şartlar ve insan hayatını direkt ilgilendiren konularla ilgili olarak, bu güzel coğrafyada, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, bölgenin değil dünyanın ambarı olacak bu güzel coğrafyada tarım, hayvancılık, üretim adına atılması gereken ne adımlar varsa bunları atmakla yükümlüyüz' diye konuştu.
Kpss Cafe