TÜBİTAK, DOMUZ ETİNİ TESPİT EDECEK JELATİN GELİŞTİRDİ!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (Helal gıda) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğiyle, helal gıda analizleri için referans sağlayacak jelatin geliştirildi.

DOMUZ DNA'SINI TESPİT EDECEK

Gıda sektöründe yaygın kullanım alanı olan jelatinin laboratuvarlarda analiz edilebilmesi helal gıda tüketimi hassasiyeti olan Müslüman nüfus için büyük önem arz ediyor. TÜBİTAK ve TSE işbirliğiyle gerçekleştirilen AR-GE faaliyeti ile İslam ülkeleri arasında ilk defa helal gıda analizleri için referans jelatin geliştirildi. Bu sayede TSE laboratuvarlarında, jelatinde domuz DNA'sı varlığını tespit etmeyi sağlayacak uluslararası yeterlilik testi hizmeti verilmeye başlandı.

JELATİNDE TÜR TAYİNİ

TSE, "Jelatinde Tür Tayini Yeterlilik Testleri"ni, laboratuvarlar arası karşılaştırma ölçümü/yeterlilik testlerinin gerçekleşmesi aşamasında tüm yönetimsel ve teknik faaliyetleri kapsayan ve uluslararası geçerliliği olan TS EN ISO/IEC 17043 standardı kapsamında verecek.

 

Yeni Akit
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.