Erzurum'da, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Cumhuriyetince finanse edilen ve TKDK tarafından uygulanan "Çiftçilerin ve Gıda İşleyicilerinin IPARD Destekleri, AB Çevre ve Hijyen Standartları Konusunda Farkındalıklarının Artırılmasına Yönelik Teknik Destek Projesi" eğitimi başladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Proje Yönetimi Koordinatörü Mecit Ender Kaya, "Türkiye'de düzenlediğimiz 3. eğitim programımızla gıda hijyeni, çevrenin korunması, çiğ süt kalitesinin artırılması ve hayvan refahı gibi konularda hem kurumlarımızda görev yapan uzmanlara hem de çiftçiler ile gıda işleyicilerine eğitim vermeyi amaçlıyoruz" dedi.
TKDK Proje Yönetimi Koordinatörü Mecit Ender Kaya, kurum olarak IPARD destekleri kapsamında vatandaşları kırsal alanlarda buluşturduklarını belirterek buna ek olarak AB ile Türkiye'nin eş finansmanında yürütülen eğitim projesi kapsamında Erzurum'da toplandıklarını söyledi. Toplantının bölgesel olduğunu ve programın ilk gününde TKDK uzmanlarına eğitim verileceğini belirten Kaya, programın ikinci gününde ise Doğu Anadolu'daki 7 ilden katılacak çiftçi ve gıda işleyicilerine eğitim düzenleneceğini aktardı.
GIDA HİJYENİ VE ÇEVRENİN KORUNMASI
Kaya, toplantıyla çiftçi ve gıda işleyicilerine uygulanan IPARD desteklerini anlatmayı ve gıda hijyeni ile çevrenin korunmasına yönelik farkındalıkların artırılmasını hedeflediklerini vurgulayarak "Türkiye'de düzenlediğimiz 3. eğitim programımızla gıda hijyeni, çevrenin korunması, çiğ süt kalitesinin artırılması ve hayvan refahı gibi konularda hem kurumlarımızda görev yapan uzmanlara hem de çiftçiler ile gıda işleyicilerine eğitim vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Kaya, söz konusu eğitime IPARD II Programı hibesi kullanan faydalanıcılar ve potansiyel faydalanıcılardan çok sayıda çiftçi, gıda işleyicisi ve TKDK uzmanlarının katıldığını dile getirdi. Kaya, bu eğitim kapsamında çiftçilerin yanı sıra süt, kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri, meyve ve sebze işleme ile paketlemeyle uğraşan işletmelere ulaşılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. (AA)