İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri için tasarladığı düşük güç tüketimli akıllı bir Algılayıcı Ağı Sistemi projesi basında geniş yer aldı. Düşük güç tüketimi ile çalışan ve verimi artıran sistemin tüm ülkede yaygınlaştırılması planlanıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri için tasarladığı düşük güç tüketimli akıllı bir Algılayıcı Ağı Sistemi projesi basında geniş yer aldı. Düşük güç tüketimi ile çalışan ve verimi artıran sistemin tüm ülkede yaygınlaştırılması planlanıyor."Kırsal yaşamı geleceğe taşıyoruz" sloganıyla yola çıkan ve 16'ncı yılını kutlayan Tabit Akıllı Tarım teknolojileri konusunda atılım yapmaya devam ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin TABİT için geçtiğimiz günlerde tasarladığı düşük güç tüketimli akıllı algılayıcı Ağı Sistemi basından da yoğun destek gördü. Bazı Projeye sayfalarında geniş yer veren gazetelerden biri olan Dünya gazetesi, projenin düşük güç tüketimi sağlaması ve yedekleme özelliği ile verileri eksiksiz kaydederek üretimi kolaylaştırıp artıran sistemin tüm ülkeye yayıldığı takdirde tarımda ciddi bir ivme kazanılacağını kaydetti. Habere bu linkten ulaşabilirsiniz.
"TARIMDA TEKNOLOJİ DEVRİMİ"
TABİT projesine ²Tarımda teknoloji devrimi² başlığıyla yer veren TELE1 haber kanalı ise bu teknoloji ile yerli ve milli bir sistem kurularak tarım sektöründe maliyette, verimlilikte, dayanıklılıkta ve veri depolamada çok daha üst seviyeye gelindiğini kaydetti. TABİT'in Vodafone iş birliği ile kurduğu Vodafone Akıllı Köy'de yapılacak denemelerin ardından 2021 yılında uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Haberin tamamı için sistemi oluşturduklarını, denemelerin ardından ise 2021 yılı başında uygulamaya geçmesini planladıklarını aktardı. Haberin tamamı için linke tıklayınız.
"TARIM SEKTÖRÜ, TABİT AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİNİ KULLANACAK"
Algılayıcı Ağı Sistemi projesini "62 Milyon dolarlık Türkiye Tarım Sektörü, TABİT Akıllı Tarım Teknolojilerini Kullanacak" başlığıyla sayfalarına taşıyan turkinternet sitesi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin TABİT'in tarım teknolojilerini geliştirme çalışmalarına destek verdiğine değindi. Proje ve sisteme geniş yer veren turkinternet, "Sahada yapılacak ilk deneylerle istenilen sonuçlar elde edilirse Türkiye'nin TABİT liderliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi desteğiyle akıllı tarım teknolojilerine sahip olması hedefleniyor. Aynı zamanda projeyle dünyada fark yaratılması da bir diğer hedef olarak gösteriliyor" şeklinde yer verdi. Haberin tamamını okumak için
linki tıklayınız.