Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin, "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi" verilerini açıkladı.
Buna göre, şubatta toplanan inek sütü miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artarak 698 bin 361 ton oldu.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artışla 126 bin 522 ton olarak gerçekleşti. İnek peyniri üretimi de 50 bin 914 ton ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artış gösterdi. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise şubatta, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 19,7 azaldı ve 922 ton oldu.
Bu dönemde yoğurt üretimi yüzde 1 artarak, 81 bin 792 ton, ayran üretimi ise yüzde 1,4 azalarak, 42 bin 810 ton olarak gerçekleşti.
Şubat ayında, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.
Söz konusu ayda, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,8, takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı.
Dünya