SOLUCAN GÜBRESİ GELECEK VADEDİYOR

Aydın'ın Efeler ilçesi Kardeşköy köyünde üretilen solucanların gübresi altın kadar değerli görülüyor.

  Aydın’ın Kardeşköy köyünde 10 yıldır solucan ve solucan gübresi üreten İşletme sahibi, solucan üretimi ve solucan gübresinin organik tarım için çok önemli olduğunu söyledi .

 İşletme sahibi Dr. Cezmi Saday solucan üretimi ve solucan gübresi organik tarım için çok önemli olduğunu söyledi. Saday, “Türkiye organik atık cenneti, biz bu solucan üretim çiftliğinde organik atıkları, biyolojik atıkları, belediyelerin biçtiği çimleri, kağıt atıklarını, sanayiden çıkan birtakım kimyevi atıkları Kırmızı Kalifornia solucanının sindirim sisteminden geçirerek çok değerli bir gübre üretiyoruz. Türkiye’de bu solucanlar, çok rahatlıkla burada olduğu gibi üretilebiliyor. Biz bu tüm atıkları belli bir kompozisyondan geçirdikten sonra solucanlara yediriyoruz. Bu solucanların sindirim sistemi doğal bio nano teknoloji gibi. İçinde enzimler, hormonlar ve vitaminler var. Solucanın sindirim sisteminden geçen en son dışkı olarak atılan bu gübre, şu an dünyanın en değerli gübresi oluyor. Organik tarımın vazgeçilmezi olan bu gübre çok  değerlidir. Bu solucanlar içerdikleri protein ve amino asit kalitesi bakımından çok değerli canlılar.

Pek Çok Faydası Var

  Organik tavukçulukta ve organik balıkçılıkta kullanıldığında çok kaliteli ürünler üretirsiniz. Tarımın, hayvancılığın yanında üçüncü alanda farmakoloji (ilaç sektörü) endüstrisinde de bu oldukça önemli. İlaç ham maddesi olarak da solucan oldukça değerli bir hayvan. Tabi bunlar yüksek teknolojiyle mümkün. Dünyada Çin ve ABD bunu çok iyi şekilde yürütüyor.  Anadolu’da tarımsal bakımdan ömrünü yitiren topraklarda bu gübre uygulanırsa çok ciddi olarak bu topraklarda iyileşme ve verimleşme görülür. Bu üretim dünyada 50 yıldan beri var. Çin’de, Küba’da, ABD’de ve Avrupa’nın birçok ülkesinde yürütülen bir faaliyet” dedi.

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.