İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (ZAE) tarafından hazırlanan "Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi" kitabı satışa sunuldu.
ZAE'de uzun yıllar araştırma yapmış değerli uzmanların ve üniversitelerden destek veren yazarların kaleme aldığı 451 sayfadan oluşan kitap, sofralık zeytin ve zeytinyağının hasattan başlayıp son ürünün duyusal analizine kadar tüm üretim aşamalarına yönelik ayrıntılı bilgiler içermektedir. Kitap ayrıca, zeytinciliğin tarihçesi, zeytin ve zeytinyağının ekonomik olarak değerlendirilmesi, sorunlar ve çözüm önerileri, başlıca sofralık ve yağlık çeşitlerimiz, gıda güvenliği ve HACCP, sağlık, Türk mutfağında zeytin ve zeytinyağı kültürü ve mevzuat gibi farklı konuları da kapsamaktadır. Sektörde yaşanan sorunlara çözüm üretmek için, mümkün olduğunca güncel bilgilerin kullanıldığı kitabın tüm zeytincilik sektörüne faydalı olması beklenmektedir.
Dünya Gazetesi