SINIRSIZ İTHAL ET DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

Et ve Süt Kurumu (ESK) Kurban Bayramı'na kadar yüksek miktarlı et ithalatının sürdüreceğini açıklarken piyasadaki kaos ortamı devam ediyor.

 Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz günlerde genel teamüllerin aksine, internet sayfasında duyurmadan, listesinde bulunan şirketlere de davet mektubu göndermeden ihaleler gerçekleştirmişti. Bunun yankısı piyasada sürürken Et ve Süt Kurumu, Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti için yeni bir ihalenin hazırlıklarına başladı. Karkas et ithalatının izinli olduğu ülkeler ise ;

                              

 Piyasada başta  Ziraat Odaları ve Besi Birlikleri başta olmak üzere pek çok üretici de ithal et konusunda  çarpıcı açıklamalar yaparken, ithal et ile birlikte fiyatların düşeceğini belirten ESK ve Bakanlık yetkililerine karşın fiyatların yükseleceği yönündeki  beklentiler ise halen sürüyor.

 Et ithalatından sonra yem fiyatlarındaki artışın devam etmesi ve çiğ süt fiyatları da düştüğü için süt ineklerinin de kesime gönderilmesi de bu etkenlere eklendiğinde sıfır gümrüklü et ithalatının giderek artacağı netlik kazanıyor.

 Tüketiciler et fiyatlarından artıştan dolayı temkinli davranırken özellikle küçük ölçekli hayvan yetiştiricileri, yaklaşan kurban bayramıyla birlikte et fiyatlarındaki yükselişten olumsuz etkilendiklerini ve yerli üreticiye yeterli desteğin verilmediğinden şikayetçiler.

 Özetle, hayvancılıkta sınırsız ithalat döneminin faturası hem üretici hem de tüketici için çok ağır olacak gibi görünüyor. 

                                                                                                                                                 Hayal Senem Sayan

Afyonkarahisar'lı ve Denizli Acıpayam'lı Üreticilerin İthal Et İsyanı Videomuzda

 

                                                                                                                            

 

 

 

 

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.