SALÇAYA GIDA KATKI MADDELERİ YASAĞI!

Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği değişikliği ile domates/biber bazlı yemeklik ürünler için yasaklanacak gıda katkı maddeleri belirleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlığı yapılan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği değişikliği ile domates/biber bazlı yemeklik ürünler ve bu ürünleri içeren gıdalarda kullanılması yasaklanacak gıda katkı maddeleri belirleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nı ilgili tarafların görüşüne açtı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında görüşe açılan yönetmeliğe ilişkin görüşler 16 Mart 2020 tarihine kadar toplanacak ve yönetmelik taslağına nihai şekli verilecek.

YASAKLANACAK GIDA KATKI MADDELERİ

Yönetmelik uyarınca, 30/6/2013 tarihli ve 28693 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinin, EK-VI'sında yer alan "Ülkemizde üretilen bazı ürünler ve bunlarda kullanılması yasaklanan gıda katkı maddeleri" başlıklı listeye aşağıdaki satır eklendi:

GIDA İŞLETMELERİ İÇİN UYUM ZORUNLULUĞU

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile yukardaki maddeyi ihdas eden Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri tarafından domates/biber bazlı yemeklik ürünler ve bu ürünleri içeren gıdalar 1/1/2021 tarihine kadar piyasada bulunabilecek. Yayım tarihinde yürürlüğe giren Yönetmelik hükümlerini, Tarım ve Orman Bakanı yürütecek.

Mevzuatı görmek için tıklayınız

 
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.