SYDV KREDİSİ İLE TAVUK ÇİFTLİĞİ KURDU

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kredisi ile Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde tavuk çiftliği kuran Nurhan Çolban, krediyi tamamen ödedikten sonra işini büyütmeyi planlıyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan girişimci Nurhan Çolban, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı kredi ile kurduğu tavuk çiftçiliğinde günde ortalama 700 yumurta üretiyor.

Maden Mahallesi'nde yaşayan Nurhan Çolban, eşi işten çıkarılınca ne yapabileceklerini düşündüklerini, Bir süre önce katıldığı kursta girişimci belgesi alan Çolban, evde oturmaktan sıkıldığı için başvurduğu kaymakamlıkta kendilerine SYDV kredisi ile işlerini kurmalarının önerildiğini anlattı.

Bunun üzerine eşi Salim Çolban'ın yardımıyla 5 ay önce tavuk çiftliği kurmaya karar verdiğini dile getiren Çolban, "Kaymakamlık SYDV'den 15 bin lira kredi verdi. Biz de bununla evimizin yanında yaklaşık 3 dönümlük alanda tavuk çiftliği kurduk. Bin tavuk satın alarak üretime başladık" dedi.

Doğal yöntemlerle beslediği tavuklardan günde ortalama 700 yumurta aldıklarını ifade eden Çolban, "Ürettiğimiz yumurtaları eşimle Gümüşhacıköy ve Merzifon'daki marketlere veriyoruz. Çevre illerdeki pazarlara giderek satıyoruz. Satışlarımız çok güzel. Ayda 3 bin lira civarında gelirimiz var" diye konuştu.

İŞİ BÜYÜTMEYİ PLANLIYOR

SYDV'den aldıkları krediyi geri ödedikten sonra işini büyütmeyi, bin 500 tavuk daha almayı planladıklarını bildiren Çolban, böylece gelirlerini de artırmış olacaklarını kaydetti.

"TAVUKLAR YEŞİLLİKTE YAYILIYOR"

Çolban, salma tavukçuluk yaptıkları için yumurtalarının köy yumurtası tadında organik olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Tavuklarımız arazide yoncada yayılıyor. Verdiğimiz yemde tritikale, soya fasulyesi, mısır, çavdar gibi bitkiler bulunuyor. Tavuklarımız yeşillikte yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtamızın rengi, kokusu tadı çok farklı. Pazarda ilk önce birkaç tane alıyorlar. Tadına baktıktan sonra 30 tane alan oluyor. Memnun kalanlar eşine dostuna söylüyor, bizim de müşterilerimiz sürekli artıyor."

Gümüşhacıköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin her hafta tavukların kontrolünü yaptığını bildiren Çolban, tavuklarda hastalık, bitlenme ve bulundukları yerin temizliğinin kontrol edildiğini söyledi.

HaberTürk
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.