POLATLI`NIN YEREL LEZZETLERİ SOFRALARI SÜSLEYECEK

Ankara'nın Polatlı Belediyesi, şehrin yerel lezzetlerini sofralarla buluşturmak için harekete geçti.

İlçeye özgü soğan turşusu, şeker pancarı turşusu, şeker pancarı reçeli, tarhana, kavun ve karpuz pekmezi gibi ürünlerin deneme üretimleri başladı.

Belediye Proje Ofisi tarafından üretilen ürünler Sakarya Meydan Muharebesi'nin 93'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan Tarım, Sanayi ve Otomotiv Fuarı'nda tüketicinin beğenisine sunulacak. 'Yöremiz doğal ürünler, üreten eller' projesini hayata geçirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "İlçemizle özdeşleşen soğan, şeker pancarı, kavun, karpuz, yarma ve tarhanayı Polatlı markası oluşturarak pazarlamak istedik. Gönüllü olarak proje ofisimize gelen bayanlar burada, soğanın kırmızı ve beyazından turşusunu değişik aroma vererek üretti. Kırmızı ve beyaz pancardan turşu ve reçel yaptılar. Yine Polatlımızda yaygın şekilde üretilen kavun ve karpuzdan pekmez üretimini gerçekleştiriyorlar. Domates sosları ve konserveleri ile tarhana yaptılar. Biz bu ürünlerle ev hanımlarımızı iş sahibi yapıp ekonomik güçlerini artırırken, Polatlımızın markasını da oluşturacağız." dedi.

Sıfır sermayeyle el emeklerini ortaya koyan Polatlılı bayanlara oluşturdukları proje ofisi aracılığıyla destek olduklarını belirten Yıldızkaya, "Ürün, üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek Polatlı ekonomisine katkı sunmak, ilçemizin turizmini geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Son Dakika
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.